Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Eurovision 2017: Α’ Ημιτελικός| Δείτε τα videos των προβών των εννιά πρώτων χωρών!

Η καρδιά της Eurovision ξεκίνησε να χτυπά κι επισήμως πλέον στο Κίεβο της Ουκρανίας!

Οι εννιά πρώτες χώρες, κατά σειρά εμφάνισης, από τον πρώτο ημιτελικό είχαν την πρώτη τους επαφή με την τεράστια σκηνή του φετινού διαγωνισμού και δοκίμασαν για πρώτη φορά όσα προετοίμαζαν τόσο καιρό σχετικά με την εμφάνισή τους. 

Ανάμεσα στις πρώτες εννιά χώρες είδαμε και φαβορί, ενώ τα στοιχήματα των bookies ήδη απορρόφησαν τον παλμό των πρώτων προβών. 

Σουηδία: Robin Bengtsson – I can’t go on

Η Σουηδία ανοίγει τον ημιτελικό και είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί ακόμη και για τη νίκη. Το staging είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο που παρακολουθήσαμε στο Melodifestivalen. Μοναδική αλλαγή αποτελεί το background στην LED οθόνη πίσω από τον τραγουδιστή.

Γεωργία: Tamara Gachechiladze – Keep the faith

Η Γεωργία επιστράτευσε την γκουρού των εμφανίσεων στη σκηνή της Eurovision, Sacha Jean-Baptiste. Δυστυχώς φαίνεται να μην τους βγαίνει προς το παρόν, με τις αντιδράσεις των ανθρώπων στο press room να είναι αρνητικές. Φωνητικά η τραγουδίστρια είναι πολύ καλή, ωστόσο η εμφάνιση πρέπει να βελτιωθεί σε αρκετά σημεία. 

Αυστραλία: Isaiah – Don’t come easy

Άλλη μία εμφάνιση δια χειρός Sacha Jean-Baptiste μόνο που αυτή τη φορά άρεσε και το staging δούλεψε. Class, style και πολλοί κλώνοι του τραγουδιστή στο background. Ο Isaiah εμφανίζεται πάνω σε ένα στρόγγυλο ύψωμα που γυρίζει, ντυμένος εξαιρετικά. Φωνητικά ήταν πολύ καλός!

Αλβανία: Lindita – World 

Πρόκειται για το καλύτερο στήσιμο που έχει κάνει η Αλβανία στη Eurovision τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο δεν συνδέεται με το νόημα του τραγουδιού. Η τραγουδίστρια είναι μία από τις καλύτερες φωνητικά φέτος και αυτό φάνηκε κι από την πρόβα αυτή. 

Βέλγιο: Blanche – City Lights

Ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση της σημερινής πρόβας. Ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί του διαγωνισμού φέτος, εμφανίστηκε με πολύ άγχος και αμηχανία στη σκηνή. Η Blanche είναι ολομόναχη στην τεράστια σκηνή και δεν κουνιέται καθόλου, παραμένοντας πίσω από το μικρόφωνό της καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού.

Μαυροβούνιο: Slavko Kalezic – Space

Αυτή ήταν αδιαμφισβήτητα η πιο fun συμμετοχή της ημέρας. Ο Slavko κάνει τις τρέλες του στη σκηνή και αυτό φαίνεται να δουλεύει. Η μακριά του πλεξίδα είναι το “πουλέν” της εμφάνισής του και ο ίδιος παίζει με εκείνη σε όλο το τρίλεπτο της εμφάνισής του. Το Μαυροβούνιο θεωρείται outsider, ωστόσο μην εκπλαγείτε αν το δείτε στον μεγάλο τελικό.

Φινλανδία: NormaJohn – Blackbird

Ακριβώς την ίδια εμφάνιση με τον εθνικό τελικό της πατρίδας τους, παρουσίασαν οι NormaJohn από τη Φινλανδία. Σκοτεινή μπαλάντα, ερμηνευμένη άψογα από την ερμηνεύτρια του ντουέτου. Η ατμόσφαιρα δένει άψογα με το τραγούδι και το νόημά του. 

Αζερμπαϊτζάν: Dihaj – Skeletons 

Πολύ καλή πρώτη πρόβα και για το Αζερμπαϊτζάν. Άλλη μια dark παρουσίαση με πολλά crazy elements που όμως δένουν με το ιδιαίτερο τραγούδι και το avant garde style της Dihaj. Ένας άντρας με κεφάλι αλόγου βρίσκεται πλάι της στη σκηνή, ενώ η ίδια στέκεται μπροστά σε ένα μαύρο κουτί που έχει γραμμένες διάφορες λέξεις με άσπρη κιμωλία πάνω του.  

Πορτογαλία: Louisa Sobral (Salvador’s sister) – Amar Pelos Dois

Τελευταία χώρα που ανέβηκε στη σκηνή για την πρώτη μέρα προβών, η Πορτογαλία. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Salvador Sobral, νικητής του Festival da canção και εκπρόσωπος της χώρας, λόγω προβλημάτων υγείας δεν θα παρευρεθεί στις δύο πρώτες πρόβες. Αντ’ αυτού η αδερφή του και συνθέτρια του τραγουδιού, Louisa Sobral, θα πραγματοποιήσει τις τεχνικές πρόβες. Το staging είναι απλό και μαγικό ταυτόχρονα, άλλωστε ένα τέτοιο τραγούδι δεν θα σήκωνε πιο φαντασμαγορική παρουσίαση. Η Πορτογαλία στοχεύει ψηλά φέτος κι όχι άδικα εφόσον έχει πετύχει μία εξαιρετική εμφάνιση!

 

Συνεχίζουμε την αναμετάδοση αύριο με την πρώτη πρόβα και της Ελλάδας. Η Demy θα ανέβει για πρώτη φορά στη σκηνή κι ανυπομονούμε να δούμε τι μας έχει ετοιμάσει με τον Φωκά Ευαγγελινό. Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θα πραγματοποιήσει πρόβα αύριο. 

The post Eurovision 2017: Α’ Ημιτελικός| Δείτε τα videos των προβών των εννιά πρώτων χωρών! appeared first on tralala.gr.



from tralala.gr http://ift.tt/2oMAB22
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου