Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Χρονοντούλαπο: Ο Γιάννης Κούτρας ερμηνεύει το “Τσικαμπούμ” σε σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση!

Και σαφώς δεν αναφερόμαστε σε άλλη από την επιτυχία «Τσικαμπούμ», το τραγούδι με τον παράξενο τίτλο που εμπνεύστηκε ο Σάκης Μπουλάς ο οποίος έγραψε τους στίχους και τη μουσική ο Γιώργος Γιοκαρίνης. Το τραγούδι περιέχεται στον ομότιτλο δίσκο που κυκλοφόρησε το 1985 κάνοντας πάταγο στη ροκ νεολαία των 80s. Η αρχική του ερμηνεία ανήκει στον Γιάννη Κούτρα και αργότερα το ερμήνευσε και ο ίδιος ο Γιώργος Γιοκαρίνης.

Εμείς το βρήκαμε σε ένα σπάνιο video από κάποιο μουσικό διάλειμμα της ΕΡΤ ,τον Ιούνιο του 1986 και σας το παρουσιάζουμε παρακάτω… οπτικοποιημένο!

Για την ιστορία και επειδή πολύς κόσμος ακόμα παίζει να αναρωτιέται τι σημαίνει «τσικαμπούμ» σας ενημερώνουμε πως προέρχεται από την λέξη «τσίκα», δηλαδή το «επεξεργασμένο», «ψημένο», «μαύρο». Κατ’επέκταση «τσικαμπούμ» < τσίκα + μπουμ, = το σκάσιμο του μπάφου, χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει…. (πηγή ορισμού: slang.gr)

The post Χρονοντούλαπο: Ο Γιάννης Κούτρας ερμηνεύει το “Τσικαμπούμ” σε σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση! appeared first on tralala.gr.



from tralala.gr http://bit.ly/2JjBc4B
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου