Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Μάριος Κατσάνος: «Δεν υπάρχει η άνεση για μεγάλες παραγωγές και ούτε για πολλές εμφανίσεις. Το θετικό είναι οτι η κατάσταση αυτή σε εμπνέει να δημιουργήσεις, να κάνεις τέχνη την μελαγχολία της εποχής»

Ο Μάριος Κατσάνος είναι μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής με σπουδές στο κλασσικό πιάνο αλλά και την Βυζαντινή μουσική. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές μπάντες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έχει κάνει πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Το 2015 έκανε την πρώτη του προσωπική δουλειά με το single “The Day After” που περιείχε 3 αγγλόφωνα τραγούδια σε δικούς του στίχους και μουσική.

Έκτος μουσικής έχει συμμετάσχει σε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις και σε μια ταινία μικρού μήκους ως ερασιτέχνης ηθοποιός.

1. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες με την μουσική και με ποια αφορμή;

Ξεκίνησα με την μουσική γύρω στα 4 χρονών. Κάπου εκεί με έγραψαν στο ωδείο. Ο λόγος που το έκαναν από ότι μου είπαν όταν μεγάλωσα, ήταν οτι έπαιρνα μια ψεύτικη πλαστική κιθάρα και τραγουδούσα όλη μέρα τα τραγούδια του Γιάννη Μηλιώκα.

2. Σαν παιδί πως ήσουν; Πες μου δυο λόγια για σένα;

Ζωηρός πολύ, αλλά καλός μαθητής μέχρι που σε κάποια στιγμή συνέχισα να είμαι ζωηρός απλά άλλαξα το δεύτερο, το καλός μαθητής δηλαδή.

3. Η νέα προσωπική σου δουλειά με τίτλο The Day After …θα ήθελες να μας δώσεις ένα πρώτο δείγμα από τα νέα σου κομμάτια;

Η πρώτη μου δουλειά το “The Day After” είναι πολύ σημαντική για μένα γιατί γνώρισα και συνεργάστηκα με τον παραγωγό και ηχολήπτη Άκη Γκολφίδη. Έναν άνθρωπο πάνω από όλα και εξαιρετικό καλλιτέχνη που με βοήθησε στο μέγιστο και με έκανε να δω τι πραγματικά θέλω από την μουσική. Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την δουλειά.

4. Γιατί αγγλικός στίχος;

Περιέχει 3 αγγλόφωνα κομμάτια, τα δύο από τα οποία κινούνται σε ροκ ύφος και το τρίτο το Madman που έχει γυριστεί και σε video – clip είναι Reggae. Έπαιξαν κάποιοι απ τους καλύτερους session μουσικούς που διαθέτει η χώρα και είχα την τιμή μέσω του Άκη να παίξουν στα κομμάτια μου. Γιώργος Ζηκογιάννης μπάσο, Δημήτρης Μπέλος πλήκτρα και ενορχήστρωση, Χάρης Παπαδόπουλος πλήκτρα και ενορχήστρωση, Αποστόλης Στίκας κιθάρες και Μάικ Χαλβατζόγλου τύμπανα.

5. Από ποια ανάγκη προέκυψε η ενασχόλησή σου με την μουσική,πώς θα περιγράφατε αυτή τη δημιουργική διαδικασία μέσα σε λίγες φράσεις;

‘Ολοι οι άνθρωποι ψάχνουν τρόπους να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο. Εγώ βρήκα την μουσική η οποία αν την αντιμετωπίσεις με σεβασμό μπορεί να σου δώσει πολλά πράγματα. Η δημιουργική διαδικασία είναι ένα μοναχικό κομμάτι που θέλει χρόνο, αφοσίωση και συγκεκριμένη ψυχική κατάσταση, αυτό βέβαια αναπληρώνεται με τις ζωντανές εμφανίσεις μπροστά στο κοινό.

6. Πόσο δύσκολο είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις;

Ναι αυτόν τον μήνα μπαίνουμε studio μαζί με την μπάντα μου τους Mystic Libraries και ηχογραφούμε τον δίσκο μας με τίτλο “Starets” που θα έχει 13 κομμάτια ροκ αγγλόφωνα, σε στίχους και μουσική δικούς μου. Το πρώτο κομμάτι του δίσκου το ” You can see ” έχει κυκλοφορήσει ήδη διαδικτυακά.

7. Η γενικευμένη οικονομική κρίση έχει επηρεάσει πολύ τη μουσική βιομηχανία. Προσωπικά, πού έχεις συναντήσει τις μεγαλύτερες δυσκολίες; Επιπλέον θα ήθελα να μου κάνεις και ένα γενικό σχόλιο για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο σήμερα;

Η κατάσταση όντως είναι δύσκολη σήμερα σε όλα πόσο μάλλον στην μουσική. Δεν υπάρχει η άνεση για μεγάλες παραγωγές και ούτε για πολλές εμφανίσεις. Το θετικό είναι οτι η κατάσταση αυτή σε εμπνέει να δημιουργήσεις, να κάνεις τέχνη την μελαγχολία της εποχής.

8. Τι είδους εξέλιξη θα ήθελες να δεις στον εαυτό σου τα επόμενα χρόνια;

Θέλω να ζήσω την ζωή μου όσο μπορώ ελεύθερα χωρίς πολλά πρέπει, μην, δεν. Να ταξιδέψω να αγαπήσω και να αγαπηθώ.

9. Φτάνοντας στο τέλος, υπάρχει κάποιο μότο που σας ακολουθεί στη ζωή σας, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο;

Θα κλέισω με ένα στίχο του Πάυλου Σιδηρόπουλου από το “Welcome to the show” που περιγράφει το σήμερα πολλά χρόνια πριν. “Πυρηνικό το μανιτάρι ένα λουλούδι θα στο πουν και αυτό“,  κάπως έτσι λοιπόν..

Το post Μάριος Κατσάνος: «Δεν υπάρχει η άνεση για μεγάλες παραγωγές και ούτε για πολλές εμφανίσεις. Το θετικό είναι οτι η κατάσταση αυτή σε εμπνέει να δημιουργήσεις, να κάνεις τέχνη την μελαγχολία της εποχής» αναρτήθηκε πρώτη φορά στοMusicPress.



from MusicPress http://ift.tt/2nmBk5v
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου