Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Συνέντευξη| Κώστας Δόξας: «Πιστεύω πως καριέρα κι οικογένεια μπορούν να συνδυαστούν!»

Το ότι είναι πολύ ταλαντούχος και αγαπητός στον κόσμο το γνωρίζαμε. Το ότι πρόσφατα έγινε πατέρας και πλέον οι προτεραιότητα της ζωής του είναι η κόρη του, το γνωρίζαμε κι αυτό. Κι όλα όσα δεν γνωρίζαμε, μας τα αποκάλυψε αποκλειστικά στην συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Κώστας Δόξας!

Ο τραγουδιστής απαντά σε όλα και δηλώνει πως βρίσκεται σε μια άκρως δημιουργική περίοδο. Βρίσκει χρόνο για τη δουλειά του μετά τον ερχομό της κόρης του; Ποιο στυλ τραγουδιών του πηγαίνει καλύτερα; Τι τον ενοχλεί στην ελληνική δισκογραφία τη σήμερον ημέρα και ποια είναι τα καλοκαιρινά του σχέδια;

Αυτά κι ακόμη περισσότερα συζήτησε με την δημοσιογράφο του tralala.gr Αθανασία Βογιάρη.

Διαβάστε παρακάτω την απολαυστική του συνέντευξη!!

 

Καλησπέρα Κώστα, χαιρόμαστε που σε φιλοξενούμε και πάλι στο tralala.gr! Σε τι φάση σε πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο;

Αυτό το διάστημα βρίσκομαι σε μια πολύ δημιουργική περίοδο, πάντα στο στούντιο… ντεμάροντας νέα τραγούδια για να δούμε πιο θα επιλέξουμε. Το καλοκαιρινό tour σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γερμανία είναι επίσης σε εξέλιξη. Ακολουθεί μια πολύ πετυχημένη χρόνια γενικότερα, αυτό το χειμώνα ήμουν στο ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ στο Κολωνάκι όπου είχαμε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι αυτό που δίνεις έχει αλήθεια κι ότι ο κόσμος το αγκαλιάζει! 

Θέλω να ξεκινήσουμε με ευχάριστα, λίγους μήνες πριν έγινες πατέρας! Πώς είναι αυτοί οι πρώτοι μήνες μετά τον ερχομό του μωρού; Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου;

Η Σοφία είναι πλέον 15 μηνών και με απόλυτη σιγουριά θα πω πως ένα παιδί είναι ότι πιο αληθινό και ευλογημένο μπορεί να νιώσει κάποιος, έρχεται για να αλλάξει όχι μόνο τη ζωή σου αλλά κι σένα τον ίδιο. Για μένα είναι πλέον βασανιστικό όταν φεύγω από το σπίτι για να πάω για δουλειά… η οποία πολύ συχνά είναι μακριά από το σπίτι. Όλα έχουν ανατραπεί τόσο γλυκά αλλά είναι τόσα πολλά αυτά που οφείλουμε να πάρουμε από τα παιδιά. Αυτό που αντιμετωπίζουμε πρωτίστως είναι το παιδί που έχουμε μέσα μας και που πολλές φορές το ξεχνάμε, αυτό το νιώθω πολύ έντονα… ιδιαίτερα τώρα που το παιδί επικοινωνεί και αντιλαμβάνεται σε άλλο επίπεδο από τότε που ήταν μικρό μικρό βρεφάκι. Επίσης πλέον σκέφτομαι τη δουλειά που κάνω σαν κάτι εντελώς διαφορετικό, σαν ένα μέσο που με βοηθάει να ζω το όνειρό μου σαφώς αλλά και να προσφέρω στην οικογένεια μου.

Τελικά συνδυάζεται το να είσαι γονιός με το επάγγελμά σου; Τα προλαβαίνεις όλα;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι ψυχαναγκαστικός και θέλω να τα προλαβαίνω όλα, άλλες φορές τα καταφέρνω κι άλλες όχι… Ωστόσο πιστεύω πως όταν θες κάτι μπορείς να το καταφέρεις, ότι κι αν είναι αυτό! Επομένως πιστεύω πως καριέρα και οικογένεια μπορούν να συνδυαστούν, αρκεί να μπορείς να τα ισορροπείς.

Λίγο καιρό πριν κυκλοφόρησε και το single σου «Σερί» από την EPIC Music. Μίλησε μου γι’ αυτό. Ποια είναι μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου;

Το «Σερί» είναι ένα κομμάτι που μου έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή που το άκουσα. Γενικά πιστεύω ότι τα τραγούδια μας μιλούν, είναι ζωντανά… Όταν ένα τραγούδι σου φωνάζει «Πες με, πες με, πες με…», πρέπει να το ακούσεις. Χαίρομαι επίσης ιδιαίτερα που το τραγούδι αυτό ανήκει στους πιο άμεσους συνεργάτες μου… Τεό Τζίμα και Δημήτρη Μπερή, και θέλω να τους ευχαριστήσω που μου το εμπιστεύθηκαν. Νομίζω ότι όλοι μας είμαστε πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα.

Είναι ένα τραγούδι πολύ δυναμικό κι ανεβαστικό. Είναι, πιστεύεις, αυτό το είδος που σου ταιριάζει καλύτερα; Νιώθεις πιο άνετα με τραγούδια που σου επιτρέπουν να δείξεις και στοιχείο του «performer»;

Γενικά πιστεύω στα καλά τραγούδια και στο σωστό timing. Από κει και πέρα είτε πρόκειται για ένα ανεβαστικό τραγούδι με το οποίο θα διασκεδάσει ο κόσμος, είτε για μια όμορφη μπαλάντα… εγώ θα το πω χωρίς να σκέφτομαι κάποιο πλάνο ή το τι μπορεί να ζητάει η εποχή.

Κατά τη γνώμη σου, πρέπει ένας καλλιτέχνης να μπορεί να στηρίξει πολλά είδη ή να μείνει σε εκείνο με το οποίο τον έμαθε και τον ξεχώρισε το κοινό, χαρίζοντας του επιτυχία;

Ο καλλιτέχνης θεωρώ ότι οφείλει να χαρτογραφεί τον εαυτό του ούτως ώστε να ξέρει τι θέλει να δει κάθε στιγμή της ζωής του. Η όποια αλλαγή… ρεπερτοριακή, αισθητική κ.τ.λ. εμένα με βρίσκει σύμφωνο. Μου αρέσουν οι καλλιτέχνες που τολμούν και δεν έχουν μανιέρα, θεωρώ ότι είναι στυλ το να μην έχεις στυλ!

Τι είναι επιτυχία για σένα εν έτη 2018;

Επιτυχία είναι το να είσαι καλά με τον εαυτό σου και να δέχεσαι την ήττα από τον καλύτερο εαυτό σου. Επιτυχία είναι να αγαπάς, επιτυχία είναι να είσαι ένας καλός μαθητής της ζωής! 

Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο στην ελληνική δισκογραφία σήμερα;

Με ενοχλεί το ότι δεν υπάρχει αυτή η πολυχρωμία που υπήρχε παλιότερα. Λίγο – πολύ όλοι κάνουμε πανομοιότυπες ρεπερτοριακά κινήσεις . Νομίζω πως μπορούμε να δώσουμε κι αλλά πράγματα στον κόσμο ούτως ώστε να δείξουμε αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε… το προσωπικό μας στοιχείο! 

Είσαι ένας καλλιτέχνης που έχουμε απολαύσει και τηλεοπτικά. Σε ενδιαφέρει η τηλεόραση; Πώς θα αντιδρούσες σε μια πιθανή πρόταση για να σε δούμε ξανά εκεί;

Γενικά μου είναι πολύ δύσκολο να βρω και να δω τον εαυτό μου στην τηλεόραση, είμαι πάρα πολύ ντροπαλός και τα μοναδικά που με ξεκλειδώνουν είναι η μουσική και το τραγούδι. Μόνο μέσω της μουσικής βρίσκω τα πατήματά μου και μπορώ να νιώσω σιγουριά, από κει και πέρα “Ποτέ μη λες ποτέ!”, δεν ξέρεις τι γίνεται, όπως λέει κι ένα τραγούδι. Αν υπάρξει μια πρόταση στην οποία θα νιώσω άνετα, θα τη μελετήσω και μπορεί να πω το “Ναι”.

Κλείνοντας, θέλω να μου πεις τα σχέδια σου εν όψει καλοκαιριού. Ετοιμάζεις καινούρια τραγούδια ή εμφανίσεις;

Συνεχίζουμε ΣΕΡΙ κι αυτό το καλοκαίρι τα live σε όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο, βασικά όπου υπάρχει πρίζα! Δισκογραφικά είμαι μονίμως στο στούντιο ετοιμάζοντας το νέο μας βήμα με την Epic Music που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο.

Στείλε τη δική σου ευχή στους αναγνώστες του tralala.gr!

Ευχές για ένα όμορφο και γεμάτο μουσική καλοκαίρι. Σας περιμένω όλους από το χειμώνα στο ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ στο Κολωνάκι!

 

Συνέντευξη – Επιμέλεια: Αθανασία Βογιάρη

The post Συνέντευξη| Κώστας Δόξας: «Πιστεύω πως καριέρα κι οικογένεια μπορούν να συνδυαστούν!» appeared first on tralala.gr.



from tralala.gr http://bit.ly/2LwJ8BD
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου