Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Συνέντευξη | Μελίνα Ασλανίδου: «Ο τίτλος του νέου μου άλμπουμ ήταν ιδέα ήταν του Γιώργου Παπαδόπουλου ..!»

Η Μελίνα Ασλανίδου μετρά αρκετά και επιτυχημένα χρόνια στην Ελληνική δισκογραφία και αυτή την περίοδο μας παρουσιάζει τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Με φωνάζουνε με το μικρό μου» που κυκλοφορεί από τη Heaven Music!
Αυτός ήταν και ο λόγος συνάντησης με την δημοσιογράφο του tralala.gr, Σοφία Μπεκιάρη… και η γλυκιά Μελίνα Ασλανίδου απάντησε με ιδιαίτερη ευγένεια σε όλα τα ερωτήματα που της τέθηκαν!
Απολαύστε την!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μελίνα «Με φωνάζουνε με το μικρό μου» είναι o πολύ ωραίος και πρωτότυπος τίτλος του ολοκαίνουριου album σου! Ποιος είχε την ιδέα να ονομαστεί έτσι;

Η ιδέα ήταν του Γιώργου Παπαδόπουλου. Ο Γιώργος είναι ένας άνθρωπος που γνώρισα τυχαία στην Κύπρο και χωρίς να γνωριζόμαστε καθόλου, έτυχε να του δώσω κουράγιο πριν από μία εμφάνιση που θα κάναμε στο ίδιο event. Είχε πολύ άγχος και λέγοντας του δυο – τρεις κουβέντες, ταυτόχρονα ενθάρρυνα κι εμένα την ίδια. Ε, αυτή μου η κίνηση του ‘μεινε και λίγο αργότερα γνωριστήκαμε καλύτερα και γίναμε φίλοι. Όλα αυτά τα χρόνια που κάνουμε παρέα μοιραζόμαστε τους φόβους, τις αγωνίες, τα όνειρα, τις χαρές και τις λύπες μας. Έτσι, του γεννήθηκε η ιδέα για τον τίτλο… μου είπε «Μελινάκι, όλοι νιώθουν οικεία μαζί σου και σε φωνάζουν με το μικρό σου!». Για τον λόγο αυτό ζήτησε κι από την Όλγα Βλαχοπούλου να γράψει το ομότιτλο τραγούδι, ήταν κι αυτό ιδέα του Γιώργου. Μέσα από τις παρέες γεννιούνται οι καλύτερες ιδέες για τραγούδια, είναι πιο προσιτά έτσι…

Πόσο σημαντικό είναι για έναν καλλιτέχνη να καταφέρει να τον αποκαλεί το κοινό μόνο με το μικρό του όνομα; Αντικατοπτρίζει την επιτυχία του το γεγονός αυτό;

Για μένα είναι το σημαντικότερο! Είναι ευλογία να μπορεί ο κόσμος να σε φωνάζει με το μικρό σου, νιώθοντας οικεία μαζί σου. Γίνεσαι κατά μία έννοια «παιδί του κόσμου», με τον τρόπο αυτό σου εκδηλώνει το κοινό την αγάπη του. Μην ξεχνάς ότι οι καλλιτέχνες είμαστε «ηχεία»… μεσολαβούμε για να μεταφέρουμε συναισθήματα και να ενώσουμε τον κόσμο.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό που λες, ειδικά σε μία εποχή σαν αυτή που ζούμε.

Φυσικά, είναι το σημαντικότερο! Σαν άνθρωποι είμαστε ένα, είμαστε σαν αλυσίδα… αν κοπεί ή χαλάσει ένα κομμάτι της, καταστρεφόμαστε όλοι. Οι Έλληνες χρειαζόμαστε δύναμη κι αισιοδοξία και να κρατάμε ο ένας το χέρι του άλλου για να πράττουμε ενωμένα και πιο μαζικά.

Τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης οι ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές που κυκλοφορούν είναι ελάχιστες, άρα είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε καλές νέες κυκλοφορίες…

Ακριβώς, είναι πολύ αισιόδοξο το να υπάρχουν νέες κυκλοφορίες σήμερα. Δυστυχώς εμείς δεν ζήσαμε τις εποχές που έβγαιναν πολλοί δίσκοι, βινύλια και λοιπά. Γίνονται όμως δουλειές και οι καλλιτέχνες σήμερα τις χρηματοδοτούν οι ίδιοι. Το ίδιο κάνω κι εγώ, όσο δυσκολεύουν τα πράγματα χρειάζεται να γινόμαστε λίγο πιο αυτόνομοι.

Οι άνθρωποι του χώρου μιλούν με τα καλύτερα λόγια για σένα, σε θεωρούν ένα πολύ καλό παιδί! Είναι εύκολο να καταφέρεις να διατηρείς αναλλοίωτο τον χαρακτήρα σου μέσα σε αυτή τη δουλειά;

Έχει κι αυτό το δικό του κόστος, είναι επιλογή του καθενός. Εγώ είμαι έτσι σαν χαρακτήρας, έτσι γεννήθηκα κι όσο μεγαλώνω αυτό δεν το αλλάζω. Προσπαθώ να κάνω καλές πράξεις για να είμαι καλά με τον εαυτό μου πρώτα από όλα. Είναι απόφαση ζωής, νομίζω… Το καλό συνυπάρχει με το κακό και η απόσταση μεταξύ τους είναι μικρή, είναι ένας καθημερινός αγώνας.

Πώς κατάφερες να συγκεντρώσεις στο νέο σου άλμπουμ τραγούδια τόσο διαφορετικών ειδών μεταξύ τους.

Αυτό είμαι εγώ!

melina-aslanidou-2016-01

Για να μπορεί ένας καλλιτέχνης να «σταθεί» στη δισκογραφία σήμερα, πρέπει να μπορεί να πει όλα τα ειδή;

Δεν μπορώ να σου το πω εγώ αυτό, προσωπικά νομίζω ότι σαν καλλιτέχνης είμαι όμως αυτό το πράγμα. Μου αρέσει το λαϊκό τραγούδι αλλά μου αρέσει και rap που κάνει ο Stavento που βέβαια το ενώνει με την παράδοση, μου αρέσουν και τα pop… αυτό υπάρχει στην ψυχή μου.

Από τα τραγούδια του album, υπάρχει κάποιο που να ξεχωρίζεις; Υπάρχει κάποιο που αγαπάς λίγο παραπάνω;

Θα τα αδικήσω και δεν θέλω, εγώ αυτά τα τραγούδια τα έχω ερωτευτεί ένα προς ένα τόσο πολύ… Τα τραγουδάω σε όλα τα lives μου και τα θεωρώ «παιδιά» μου. Πραγματικά νομίζω ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο γιατί τα αγαπάω όλα το ίδιο.

Μαθαίνω πως «ανεβαίνεις» στη Θεσσαλονίκη! Θέλω να μου πεις τι ετοιμάζεις και τι καινούριο θα δούμε από σένα εκεί…

Ξεκινάμε στις 23 Δεκέμβρη στο Regency Casino, στο θέατρο Βεργίνα. Η παράσταση θα έχει τον τίτλο του δίσκου, από εκεί εμπνεύστηκε ο σκηνοθέτης κι την έστησε βήμα προς βήμα. Πιστεύω ότι θα βγει κάτι τελείως ξεχωριστό και διαφορετικό από ότι έχω κάνει μέχρι τώρα.

Μετά από αυτό θα επιστρέψεις στην Αθήνα;

Ναι, θα επιστρέψω το Φλεβάρη αλλά όχι με το ίδιο project. Θα είναι κάτι άλλο!

Κλείνοντας, θέλω να μου πεις αν νιώθεις ότι μέσω της συμμετοχής σου ως coach στο «The Voice», έδωσες την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει μία άλλη σου πλευρά που ίσως να μην ήξερε…

Η αλήθεια είναι πως το talent show αυτό με βοήθησε να ξεδιπλωθώ λίγο περισσότερο στον κόσμο. Ήμουν ο εαυτός μου πάντα, δεν άλλαξα κάτι σε μένα βγαίνοντας στην τηλεόραση. Μέχρι τότε, όμως, ήμουν πιο πολύ πάνω στη μουσική μου και δεν είχα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να με δει σε κάτι διαφορετικό, όπως αυτό. Η τηλεόραση έχει τεράστια δύναμη και με έφερε πιο κοντά στον κόσμο, ώστε να γνωριστώ μαζί του λίγο καλύτερα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συνέντευξη & επιμέλεια: Σοφία Μπεκιάρη
Απομαγνητοφώνηση: Αθανασία Βογιάρη

The post Συνέντευξη | Μελίνα Ασλανίδου: «Ο τίτλος του νέου μου άλμπουμ ήταν ιδέα ήταν του Γιώργου Παπαδόπουλου ..!» appeared first on tralala.gr.



from tralala.gr http://ift.tt/2gFh1zS
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου