Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Jacks Full «Συνεχίστε να ακούτε μουσική και να πηγαίνετε σε συναυλίες, είναι το μοναδικό πράγμα που κρατά ζωντανή τη σκηνή»

Διαβάστε όλα όσα είπαν στο MusicPress οι heavy rockers Jacks Full στην συνέντευξη που ακολουθεί:

  • Κατ’αρχάς μάθαμε για τον εκρηκτικό σας live στον Βόλο, πείτε μας τα συναισθηματά σας;

Eίχαμε την τύχη να παίξουμε για την επέτειο των 6 χρόνων στους Argoriders MCC στο Βόλο και να τους ευχαριστήσουμε και από εδώ για την πρόσκληση. Περάσαμε super, τα παιδιά ήταν πολύ φιλόξενα και γουστάραμε όλοι στο live και στο πάρτυ μετά. Μακάρι όλες οι εμφανίσεις μας να είναι έτσι και καλύτερες, ειδικά με κόσμο και διοργανωτές που σέβονται τη μουσική όπως και τα παιδιά στο Βόλο.

  • Nέο album, το ‘’Jacks Full’’ ποιες οι προσδοκίες σας;

Το πρώτο μας album ουσιαστικά δίνει ένα στίγμα για τη μπάντα στην ευρύτερη heavy rock σκηνή. Κυκλοφορεί ήδη εδώ και 1μιση χρόνο και μας έχει βοηθήσει να κάνουμε αρκετές live εμφανίσεις. Τα σχόλια που λαμβάνουμε είναι πολύ θετικά και ο κόσμος φαίνεται να εκτιμά τόσο τις συνθέσεις όσο και την ενέργεια που βγάζουμε πάνω στη σκηνή. Έτσι έχοντας μια επίσημη κυκλοφορία στο ενεργητικό μας παίρνουμε ώθηση να συνεχίσουμε δυναμικά με καινούριο υλικό.

  • Πόσο ικανοποιημένοι είστε από το αποτέλεσμα;

Ο δίσκος είναι ένα συνονθύλευμα παλιών και καινουργιων ιδεών που ολοκληρώσαμε λίγους μήνες μετά την δημιουργία της μπάντας. Κάποια κομμάτια προέρχονται από την προηγούμενη μπάντα μας και κάποια ήταν εντελώς φρέσκα. Ήταν ένα καλό πρώτο βήμα προς την αναζήτηση του ήχου και του χαρακτήρα μας, αν και δεν θα έλεγα πως μας χαρακτηρίζει απόλυτα τη στιγμή που μιλάμε. Το σημαντικό είναι πως έθεσε τα θεμέλια της συνθετικής μας δυναμικής, και μας έκανε λίγο πιο έμπειρους στο τι να προσέξουμε για τον επόμενο δίσκο μας, ο οποίος θα ήθελα να πω πως είναι στα σκαριά και είναι πολύ πιο στοχεύμενος μουσικά!

  • Μιλήστε μας λίγο για τη διαδικασία των ηχογραφήσεων;

To studio είναι μια επικίνδυνη διαδικασία για κάθε μπάντα. Μπορεί να απογειώσει τη μουσική ή να την υπονομεύσει δραματικά. Εμείς λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε στην ηχογράφηση του πρώτου δίσκου κερδίσαμε κάποια παραπάνω «γαλόνια» εμπειρίας. Αν και με τον δύσκολο τρόπο, πλέον μπορούμε να απολαύσουμε τη διαδικασία των ηχογραφήσεων, να επιλέξουμε σωστά άτομα να μας βοηθήσουν και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βγει μπροστά η μουσική.

  • Τι σας επηρεάζει μουσικά και τι στιχουργικά; Συνδέονται αυτά με την καθημερινότητά σας;

Ναι αρκετά μάλιστα. Αυτά που ζούμε στην καθημερινότητα μας, γεγονότα, δυσκολίες, προβληματισμοί ή όνειρα αποτελούν και τις επιρροές μας στη μουσική. Το κάθε τραγούδι αποτυπώνει μια συγκεκριμένη περίοδο είτε χρονική είτε θεματική που μας απασχολούσε όταν το γράφαμε. Άλλωστε αυτό δεν είναι και το νόημα; Αν δεν εκφραζόμαστε από τη μουσική μας τότε γιατί να το κάνουμε;

  • Ποιος επιμελείται των συνθέσεων; Γράφετε όλοι μαζί ή υπάρχει κάποιος που φέρνει τις συνθέσεις στη μπάντα;

Αρχικά ο Νίκος θα παρουσιάσει μια ιδέα στην πρόβα. Αν μας αρέσει τότε ξεκινάμε να την δουλεύουμε δομικά ώστε να πάρει μορφή και feel, μετά συνήθως ο Μιχάλης θα βάλει τις φωνητικές μελωδίες και αν όλα δουλεύουν τότε μπαίνουν οι στοίχοι, τα σόλο και γίνονται οι τελευταίες πινελιές. Βέβαια κάποιες άλλες φορές ο Νίκος φέρνει έτοιμο το κoμμάτι οπότε μας γλυτώνει απ τον κόπο.

  • Θέλω να μου πείτε πόσο τελικά βοηθάει το YouTube στη διάδοση τραγουδιών και στην καθιέρωση ενός νέου τραγουδιστή;

Το ΥοuTube πλέον έχει γίνει μια μηχανή αναζήτησης και η μουσική που έχει μέσα είναι αμέτρητη. Είναι ένα πολύ καλό μέσο για να διαδόσεις τα τραγούδια σου και σίγουρα μετράει στην εδραίωση μιας μπάντας. Απευθύνεσαι σε ένα παγκόσμιο κοινό έτσι μπορεί να καταφέρεις να ακουστεί το υλικό σου παντού.

  • Θα θέλατε να μας αποκαλύψετε τι περιλαμβάνει η ατζέντα σας για το προσεχές χρονικό διάστημα;

Μελλοντικά σχέδια μας είναι η ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου,η βίντεοσκόπιση ενός live μας και το πιο σημαντικό για μας είναι το να ξεκινήσουμε να κάνουμε περιοδείες στη επαρχία και όποτε μπορέσουμε στο εξωτερικό. Θα θέλαμε να βιοποριστούμε μέσω του συγκροτήματος, χωρίς να κάνουμε παράλληλα άλλες δουλειές. Με λίγα λόγια μια σταθερή πορεία με τους Jacks Full, η οποία θα βοηθήσει και την ίδια την μουσική μας να εξελιχθεί και να ωριμάσει με τα χρόνια.

  • Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο που διαβάζει την συνέντευξη;

Ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξη και τα θετικά σας σχόλια. Συνεχίστε να ακούτε μουσική και να πηγαίνετε σε συναυλίες, είναι το μοναδικό πράγμα που κρατά ζωντανή τη σκηνή. Όσο για εμάς, ετοιμάζουμε πολλά ωραία πράγματα στο μέλλον, για να τα μαθαίνετε πρώτοι μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας στο Facebook.

Το post Jacks Full «Συνεχίστε να ακούτε μουσική και να πηγαίνετε σε συναυλίες, είναι το μοναδικό πράγμα που κρατά ζωντανή τη σκηνή» αναρτήθηκε πρώτη φορά στοMusicPress.



from MusicPress http://bit.ly/2vEEfKE
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου