Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Συνέντευξη | Πέτρος Ιακωβίδης: «Είναι πολύ όμορφο να ακούς δικά σου τραγούδια ερμηνευμένα από άλλους καλλιτέχνες!»

Ένας εκ των λαμπερών πρωταγωνιστών, ο Πέτρος Ιακωβίδης, μας άνοιξε μετά χαράς την πόρτα στο φιλόξενο καμαρίνι του και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του ώστε να νιώσουμε για τα καλά τον «παλμό» της εναρκτήριας βραδιάς.
Διανύοντας μια από τις καλύτερες περιόδους στα επαγγελματικά του, ο τραγουδοποιός απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας με ένα πλατύ χαμόγελο!

Πώς νιώθει που συνεργάζεται με τη σπουδαία Νατάσα Θεοδωρίδου και τον καλό του φίλο, Stan; Πώς βιώνει την επιτυχία του νέου του τραγουδιού; Τι καινούριο ετοιμάζει δισκογραφικά; Και τέλος, τι λέει για τα τραγούδια που χάρισε στον Κωνσταντίνο Αργυρό;

Αυτά και ακόμα περισσότερα θα διαβάσετε παρακάτω… στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο του tralala.gr, Αθανασία Βογιάρη!

Καλησπέρα Πέτρο! Σε συναντάμε στο «Club Vogue» λίγα λεπτά πριν βγεις στη σκηνή για την πρεμιέρα σας. Υπάρχει άγχος;

Πάντα υπάρχει άγχος, δημιουργικό όμως, όταν πρόκειται για μια πρεμιέρα! Θέλουμε και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά! Αν και μετά από τόσα χρόνια μπορώ πια να το καταπολεμήσω ή – αν θες – προσπαθώ να το διαχειριστώ λίγο καλύτερα. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε δημιουργήσει πραγματικά ένα πολύ ωραίο και ζεστό κλίμα και αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο.

Πριν μιλήσουμε για τους εκλεκτούς συναδέλφους σου με τους οποίους συνεργάζεσαι εδώ, θέλω να μου πεις το εξής… Υπάρχει η φήμη ότι το κοινό της Θεσσαλονίκης διαφέρει από αυτό της Αθήνας. Ισχύει; Εσύ πως το βλέπεις;

Δεν θα έλεγα ότι βρίσκω έντονες διαφορές, εγώ τουλάχιστον δεν έχω νιώσει κάτι τέτοιο. Θεωρώ πως και η Θεσσαλονίκη αλλά και η Αθήνα ξέρουν να διασκεδάζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο η καθεμιά και για έναν καλλιτέχνη είναι πολύ σημαντικό αυτό!

Ας πάμε τώρα στην παρέα του Club Vogue. Πώς νιώθεις που συνεργάζεσαι με την Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Stan;

Με την Νατάσα συνεχίζουμε την συνεργασία μας καθώς ήμασταν μαζί και στο Fantasia, στην Αθήνα και ειλικρινά περάσαμε πολύ όμορφα! Τα πολλά λόγια είναι περιττά για εκείνη, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, μια σπουδαία ερμηνεύτρια και σε βοηθάει πάρα πολύ, είναι πάντα δίπλα σου. Όσον αφορά τον Stan, τι να πω;! Είμαστε χρόνια φίλοι και συνεργάτες, μαζί γράφουμε τραγούδια. Χαίρομαι πολύ που αυτή τη σεζόν συνεργάζομαι μαζί τους γιατί νιώθω πραγματικά ότι είναι σαν οικογένειά μου και ξέρω ότι αυτό θα το εκλάβει και ο κόσμος και θα περάσει καλά όταν έρθει να μας δει!

Σου δίνει ασφάλεια το να συνεργάζεσαι με ανθρώπους με τους οποίους είστε φίλοι;

Βέβαια! Αν γνωρίζεις κάποιον καλά και ιδίως αν είστε φίλοι… νιώθεις καλύτερα και ο κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό, βγαίνει προς τα έξω. Νιώθεις ασφάλεια και αυτό σε «λύνει» και μπορείς ακόμη και επί σκηνής να κάνεις «πλάκα» μαζί του ή ακόμη και να συνεννοείστε με ένα μόνο βλέμμα.

Στις «βαλίτσες» σου έχεις φυσικά και το νέο σου τραγούδι «Μην Τολμήσεις» που πηγαίνει εξαιρετικά και έχει αγαπηθεί από τον κόσμο.

Το αγαπώ πολύ αυτό το τραγούδι!!! Είναι από αυτές τις φορές που νιώθω ότι έχει μία μεγαλύτερη βαρύτητα για μένα, με γεμίζει έντονα συναισθήματα και χαίρομαι που θα το ερμηνεύσω πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Παρατηρώ ότι αρέσει γενικότερα στον κόσμο και όχι μόνο στους «χωρισμένους»! Είναι ένα «πονεμένο» τραγούδι αλλά χαίρομαι που ταυτίζεται μαζί του και η μερίδα του κοινού που δεν βιώνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που περιγράφουν οι στίχοι.

Είναι γνωστό ότι εκτός από τραγουδιστής είσαι φυσικά και δημιουργός. Ευθύνεσαι για πολλές μεγάλες επιτυχίες άλλων καλλιτεχνών. Σκέφτηκες ποτέ ότι θα έπρεπε να κρατήσεις κάποιο από αυτά τα τραγούδια για να γίνει επιτυχία με τη δική σου φωνή;

Όχι, ποτέ! Ίσα ίσα είναι μεγάλη μου χαρά, είναι πολύ όμορφο να ακούς δικά σου τραγούδια ερμηνευμένα από άλλους καλλιτέχνες. Το συναίσθημα του να ακούς τη δική σου δημιουργία από κάποια άλλη φωνή εμένα τουλάχιστον με συγκινεί!

Συνεχίζεις την συνεργασία σου με τον Κωνσταντίνο Αργυρό υπογράφοντας αρκετά τραγούδια στο νέο του άλμπουμ.

Με τον Κωνσταντίνο πλέον είμαστε καλοί φίλοι και συνεργάτες και χαίρομαι που με εμπιστεύτηκε για ακόμη μια φορά! Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο album του στο οποίο υπογράφω τέσσερα από τα τραγούδια του και εύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο γενικότερα.

Από τα τραγούδια που έγραψες για το νέο album του Κωνσταντίνου Αργυρού -αν μας επιτρέπεις- εμείς αλλά και μεγάλη μερίδα του κοινού έχουμε ξεχωρίσει ήδη το κομμάτι «Τα μάτια σου ερωτεύτηκα». Θέλω να μου πεις πως το εμπνεύστηκες…

Το τραγούδι αυτό το έγραψα μαζί με τη Βίκυ Γεροθόδωρου! Είναι και για εμένα ένα από τα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια και για να πω την αλήθεια, το είχα δώσει αρκετά χρόνια πριν στον Κωνσταντίνο. Είναι μάλιστα από τα πρώτα τραγούδια που του είχα δώσει γενικότερα και θυμάμαι πάντα του έλεγα ότι αυτό είναι ένα κομμάτι ξεχωριστό. Τελικά έφτασε η στιγμή του, κυκλοφορεί τώρα και χαίρομαι που και εσείς το έχετε ξεχωρίσει.

Ολοκληρώνοντας για πόσο καιρό θα έχει την ευκαιρία το κοινό της Θεσσαλονίκης να σας απολαμβάνει ζωντανά;

Θα είμαστε εδώ σίγουρα μέχρι τις γιορτές και βλέπουμε! Η Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν από τους αγαπημένους μου προορισμούς καθώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία μου και έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο.

Και μετά; Ετοιμάζεις εμφανίσεις στην Αθήνα;
Η αλήθεια είναι ότι συζητάω διάφορα πράγματα όμως προς το παρόν δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι. Σίγουρα θα κάνω εμφανίσεις στην Αθήνα, θα τα μάθετε όλα όταν έρθει η ώρα. Προς το παρόν εύχομαι να πάνε όλα καλά εδώ στη Θεσσαλονίκη, στις εμφανίσεις μας στο Club Vogue.

Δισκογραφικά σε τι φάση βρίσκεσαι;

Αυτή την περίοδο περνάω πολλές ώρες στο studio, ετοιμάζοντας τον νέο μου δίσκο και αυτό για έμενα είναι πηγή ζωής και δημιουργίας. Εκτός απροόπτου θα κυκλοφορήσει μέσα στον Δεκέμβριο και θα περιέχει δέκα καινούρια τραγούδια.

Συνέντευξη: Αθανασία Βογιάρη

Φωτογραφίες: Μιχάλης Τζαχείλης

 

The post Συνέντευξη | Πέτρος Ιακωβίδης: «Είναι πολύ όμορφο να ακούς δικά σου τραγούδια ερμηνευμένα από άλλους καλλιτέχνες!» appeared first on tralala.gr.



from tralala.gr http://bit.ly/2RnQF49
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου