Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Χάρης Λουφόπουλος “Είσαι η θάλασσα μου εσύ” | Video Premiere

Ο Χάρης Λουφόπουλος μας παρουσιάζει το τραγούδι του “Είσαι η θάλασσα” που φέρνει την υπογραφή του. Ο κύριος χαρακτήρας που ενσαρκώνει την ιστορία του είναι ερωτευμένος με μια γυναίκα με την οποία μοιράστηκε στο παρελθόν τις στιγμές που νοσταλγεί. Τη γυναίκα αυτή δεν τη “χόρτασε”, όπως δε χορταίνει η θάλασσα το αλάτι.

Είναι πάντα εκεί..στις σκέψεις του, στο βλέμμα του όταν ατενίζει τη θάλασσα..είναι η ίδια θάλασσα που τον ταξιδεύει άλλοτε στην απέραντη γαλήνη της και άλλοτε στην φουρτουνιασμένη απόγνωση και στο φόβο της λήθης.

Δεν τα παρατάει όμως, ποτέ δεν τα παράτησε εξάλλου..ακόμα ελπίζει και ακόμα περιμένει την λυτρωτική της επιστροφή. Μαζί της ξέρει πως να κατακτήσει την ευτυχία και να βρεί στεριά..μακριά της έμαθε να μην τα παρατάει και να προχωρά.”

  • Λίγα λόγια για τον Χάρη….

Ο Χάρης Λουφόπουλος, γεννημένος στις 24 Μαρτίου 1986 στο Βόλο, είναι Έλληνας μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής.

Από μικρή ηλικία ξεκίνησε τη διδαχή της θεωρίας της μουσικής και άρχισε να μαθαίνει κιθάρα μόνος του στην ηλικία των 14. Συνέχισε τις σπουδές του πάνω στην μουσική στο Α.Τ.Ε.Ι Ηπείρου, στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Άρτας. Έχοντας πλέον δάσκαλο στην κιθάρα τον αναγνωρισμένο μουσικό Δημήτρη Μυστακίδη εξελίχθηκε πάνω στο παίξιμο της λαϊκής κιθάρας. Είναι κάτοχος του πτυχίου αρμονίας , του πτυχίου της αντίστιξης και διανύει το τελευταίο έτος σπουδών της Βυζαντινής μουσικής.

Το χωριό του Λεοντίτο, ένα παραδοσιακό μικρό χωριό στα Άγραφα Αργιθέας, άσκησε και ασκεί μεγάλη επιρροή στη συνθετική του πορεία, γεμίζοντας την ψυχή του με μελωδίες που απορρέουν απο την επαφή του με την φύση, την ομορφιά του τοπίου και τις ιδιαίτερες αναμνήσεις που έχει απο τον τόπο αυτόν.

Ο νεαρός ταλαντούχος στιχουργός και καλός του φίλος Νίκος Αθουσάκης, ο οποίος έχει καταγωγή από την Κρήτη, υπογράφει τους στίχους στα κομμάτια «Ο λαβύρινθος», «Πειρατής» και «Σε πόδια ξύλινα». Στη συνέχεια έρχεται γι αυτόν το τραγούδι σταθμός «Βρήκα τη δύναμη», καθώς και η συνεργασία του με τον ταλαντούχο τραγουδοποιό Ιορδάνη Σιδηρόπουλο στο τραγούδι «Αν ο κόσμος δεν σου αρκεί» με ύφος επαναστατικό. Στις νέες του κυκλοφορίες προστίθενται τα τραγούδια «η Θύμιση» και «είσαι η θάλασσα μου εσύ».

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στις εμφανίσεις του είναι το λαούτο, κατασκευής Γιάννη Γκουλιάρα που δίνει ιδιαίτερο χρώμα και ύφος στις ερμηνείες του.

Ο ίδιος αυτή τη στιγμή ετοιμάζει τις εμφανίσεις του σε όλη την Ελλάδα. Στόχος του είναι να εμπνεύσει τον κόσμο με τα τραγούδια του, να τους δημιουργήσει κίνητρο να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας με την δική τους ψυχική δυναμή.

The post Χάρης Λουφόπουλος “Είσαι η θάλασσα μου εσύ” | Video Premiere appeared first on MusicPress.



from MusicPress http://bit.ly/2FIEGeu
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου