Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

11+1 καλλιτέχνες που ξεχωρίσαμε μέσα από τα πιο πρόσφατα μουσικά talent shows!

Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι τα τελευταία δυο – τρία χρόνια στην ελληνική τηλεόραση έχουμε παρακολουθήσει πάρα πολλά μουσικά talent shows, περισσότερα από ποτέ… θα έλεγε κανείς. 

X Factor, The Voice, Rising Star και Star Academy μπήκαν στην τηλεοπτική μας πραγματικότητα και ακόμη κι εμείς, οι πιο φανατικοί τηλεθεατές τους, κάπου κουραστήκαμε και… χάσαμε τη μπάλα. Δεν προλαβαίναμε να τα παρακολουθούμε και χάναμε τις συνέχειες… ειδικά όταν πολλά από αυτά έπαιζαν απέναντι το ένα από το άλλο. Κάθε κανάλι που σέβεται τον εαυτό του παρουσίασε το δικό του μουσικό διαγωνισμό με μεγάλα έπαθλα… δισκογραφικά συμβόλαια και φυσικά δελεαστικά ποσά.

Το ευτύχημα ήταν πως παρά τον καταιγισμό των μουσικών talent shows, υπήρξαν ταλέντα που ξεχωρίσαμε, αγαπήσαμε και περιμένουμε να δούμε να προοδεύουν πολύ μελλοντικά. Υπήρξαν περιπτώσεις καλλιτεχνών που απέδειξαν μέσα από τη βραχύχρονη τηλεοπτική τους παρουσία ότι διαθέτουν κάτι το διαφορετικό, κάτι το πρωτότυπο και έθεσαν ψηλά τον πήχη. 

Εμείς ξεχωρίσαμε μερικούς από αυτούς και παρακάτω σας αναλύουμε το… “γιατί”:

1)  Ίαν Στρατής (X Factor 2016, ΣΚΑΪ / 2η θέση)

Από την στιγμή που προβλήθηκε η πρώτη του audition στο X Factor, όλοι αναρωτιόμασταν ποιο ήταν αυτό το εκκεντρικό παιδί με τις -ομολογουμένως- εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες που φερόταν λίγο αλλόκοτα και ενθουσίασε τους κριτές. Ο Ίαν κέρδισε τις εντυπώσεις, αγαπήθηκε από το κοινό και μαζί με την μπάντα του, τους Mad Street, πραγματοποιούν πια εμφανίσεις ανά την Ελλάδα που είναι sold out, κυκλοφορούν δικά τους κομμάτια και η πορεία τους μόνο ανοδική μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη κι αν το είδος μουσικής που εκπροσωπούν είναι “δύσκολο” για τη χώρα μας.

2) Τάνια Μπρεάζου (X Factor 2016, ΣΚΑΪ / 4η θέση)

Το νέο αίμα της καθαρόαιμης pop μουσικής στην Ελλάδα ακούει στο όνομα Τάνια Μπρεάζου. Με μια εξαιρετική φωνή, μια δυνατή εμφάνιση και μια ολοκληρωμένη σκηνική παρουσία το πολύ νεαρό κορίτσι γρήγορα τράβηξε πάνω του τα βλέμματα και μπορεί να μην κέρδισε αλλά κατάφερε άλλα… πιο σημαντικά! Ήδη κάνει πολύ προσεγμένα βήματα με καλές συνεργασίες, ενώ έχει κυκλοφορήσει και τα πρώτα της κομμάτια. 

3) Γιάννης Ξανθόπουλος (Rising Star 2017, Ant1 / 1η θέση)

Δεν είχε μπει καν στα 17 όταν στέφθηκε επάξια νικητής του μεγάλου μουσικού show του Antenna, Rising Star. Ο Γιάννης Ξανθόπουλος έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, σήκωνε τον τοίχο και κέρδιζε σταδιακά ολοένα και περισσότερο κόσμο στο πλευρό του. Όσοι τον αποκάλεσαν φαβορί από την πρώτη στιγμή δικαιώθηκαν, αφού κι εκείνος δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης σε κανέναν από τους αντιπάλους του. Ο ταλαντούχος νεαρός αποτελεί μεγάλη ελπίδα για τη νέα γενιά Ελλήνων λαϊκών ερμηνευτών αλλά και δημιουργών – καθώς γράφει τραγούδια – και περιμένουμε να δούμε πολλά από εκείνον. Πρώτο δείγμα, το single του “Εδώ που φτάσαμε” που κυκλοφορεί από τη Heaven Music.

4) Νικολέτα Μηλιώνη (The Voice of Greece 2017, ΣΚΑΪ / TOP4)

Η πολύ ιδιαίτερη περίπτωση της Νικολέτα Μηλιώνη δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Η Λαρισαία τραγουδίστρια με το ακορντεόν της άγγιξε τις καρδιές όλων μας και παρότι outsider φαινομενικά έφτασε μέχρι το TOP4 του πρόσφατου The Voice. Με την πολύτιμη βοήθεια του Κωστή Μαραβέγια, η Νικόλετα δεν αλλοίωσε το στυλ της, παρέμεινε στα μουσικά μονοπάτια που υπηρετεί άψογα και αγαπά βαθιά και μας χάρισε εξαιρετικές ερμηνείες. Τώρα βρίσκεται σε περιοδεία στο πλευρό του σπουδαίου Γεράσιμου Ανδρεάτου και μας ετοιμάζει πολλά που θα δούμε και θα ακούσουμε σύντομα!

5) Κέλλυ Βουδούρη (Rising Star 2017, Ant1 / 3η θέση)

Το πανέμορφο κορίτσι από τον Πειραιά άφησε τη δουλειά του φωτομοντέλου για να ασχοληθεί με το τραγούδι και όπως φάνηκε… καλά έπραξε. Η Κέλλυ Βουδούρη κατέρριψε τον τοίχο του Rising Star από την πρώτη της εμφάνιση και έγινε “μήλον της έριδος” μεταξύ των κριτών, αφού όλοι την ήθελαν στην ομάδα τους. Τυχερός ο Κώστας Μακεδόνας που πρόλαβε να την εντάξει στο team του και να φτάσει μαζί της στο τέλος με όπλο τις μοναδικές ερμηνείες, μια χροιά καθαρή σαν κρύσταλλο και ήθος παράδειγμα. Η Κέλλυ συνεχίζει τη συνεργασία με τον coach της και πραγματοποιεί στο πλευρό του συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Το μέλλον της επιφυλάσσει πολλά όμορφα πράγματα!

6) Coda Project (X Factor 2017, ΣΚΑΪ / 5η θέση)

Μέσα από το πολύ πολύ πρόσφατο X Factor, το ντουέτο των Coda Project μας ξάφνιασε ευχάριστα και μας σύστησε δύο νέα, πολυτάλαντα παιδιά με μεράκι και προφανές όραμα για τη μουσική τους. Οι Coda Project, ή αλλιώς η Γιώτα και ο Σάββας, τα παιδιά της διπλανής πόρτας από την όμορφη Ξάνθη μας απέδειξαν πως υπάρχει χώρος και για μια άλλη… λίγο πιο βαθιά μουσική σήμερα. Η πορεία τους είχε σκαμπανεβάσματα, δεν ψηφίστηκαν, αποχώρησαν, ξαναψηφίστηκαν για να επιστρέψουν, επέστρεψαν και πάλι ήρθαν τελευταίοι στις ψήφους για να αποχωρήσουν τελικά με τον coach τους Μπάμπη Στόκα να παραδέχεται ουσιαστικά πως το X Factor τους είχε ανάγκη, κι όχι αυτοί εκείνο. Τι θα δούμε στο μέλλον; Δεν το γνωρίζουμε αλλά σίγουρα έχουν κάθε χαρακτηριστικό που χρειάζεται για να μας εκπλήξουν και να μας κάνουν να τους αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο. 

7) Γιάννης Μαργάρης (The Voice of Greece 2017, ΣΚΑΪ / 1η θέση)

Στη λίστα μας ακόμη ένα μέλος της dream team του Κωστή Μαραβέγια για το φετινό The Voice. Ο νικητής, Γιάννης Μαργάρης από την Κύπρο ήταν σίγουρα ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν. Αντι – σταρ και λιγομίλητος, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή με ερμηνείες σε τραγούδια λίγο πιο… ψαγμένα που έκρυβαν ρίσκο μιας και ίσως δεν απέφεραν τις πολυπόθητες ψήφους. Κι όμως αυτό δεν συνέβη, ο Γιάννης κέρδισε το συμβόλαιο με τη MINOS EMI και ήδη κυκλοφορεί το πρώτο τραγούδι του με τίτλο “Από κάτω παράδεισος” δια χειρός Κωστή Μαραβέγια και Θάνου Παπανικολάου, ενώ ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Ελλάδα για να χτίσει από εδώ τη μουσική του πορεία. 

8) Στυλιανός Ξάνθος (Star Academy 2017, Epsilon / 3η θέση)

Όσες φορές κι αν οι κριτές ή οι καθηγητές της ακαδημίας τον έθεσαν υποψήφιο προς αποχώρηση, ο Στυλιανός… δεν τους έκανε το χατίρι και παρέμενε στο show χάρη στην αγάπη του κόσμου. Επέστρεφε δριμύτερος, καλύτερος από ποτέ, ξεπερνώντας τον εαυτό του και αποδείκνυε πως αξίζει τη θέση του στο παιχνίδι. Έφτασε στην τιμητικότατη 3η θέση και το οφείλει στον κόσμο που τον στήριξε όσο κανέναν! Οι ερμηνείες του καταχειροκροτούνταν και μας έδιναν μια μικρή γεύση από αυτό που θέλει να παρουσιάσει μελλοντικά ο Στυλιανός Ξάνθος.

9) Παναγιώτης Κουφογιάννης (X Factor 2017, ΣΚΑΪ / 1η θέση)

Μερικά χρόνια μετά την όχι και τόσο επιτυχημένη συμμετοχή του στο The Voice του Antenna, o Παναγιώτης Κουφογιάννης ανασύνταξε δυνάμεις και δήλωσε συμμετοχή στο X Factor για να το κερδίσει τελικά. Ως μουσικός με άποψη και δικό του στυλ, ο Παναγιώτης παρουσίαζε ολοκληρωμένες προτάσεις σε κάθε live show του παιχνιδιού και μας εξέπληττε ευχάριστα. Οι σπουδές του στη μουσική αλλά και το γνήσιο πάθος του τον εντάσσουν επάξια σε αυτή τη λίστα. Η περίπτωσή του είναι διαφορετική και το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχουν καλλιτέχνες σαν κι αυτόν στην Ελλάδα του 2017… Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, τότε τι; Περιμένουμε τα καλύτερα Παναγιώτη!

10) Χριστίνα Ξηρόκωστα (Star Academy 2017, Epsilon / 1η θέση)

Άλλη μία εξαιρετική φωνή που απέδειξε ότι δεν πρέπει να σταματάς να προσπαθείς και να ονειρεύεσαι ποτέ παρά τα εμπόδια που μπορεί να προκύψουν. Η Χριστίνα δήλωσε πέρσι συμμετοχή στο X Factor, έφτασε στα lives ως μέλος ενός γυναικείου συγκροτήματος που φτιάχτηκε κατά το bootcamp του show και δεν προχώρησε πολύ. Πάραυτα δεν το έβαλε κάτω, μπήκε στο Star Academy και μάλιστα λίγες εβδομάδες μετά το ξεκίνημά του. Συγκέντρωσε διθυραμβικές κριτικές από την πρώτη εμφάνισή της και τελικά τα κατάφερε! Το εκκεντρικό κορίτσι με τα μπλε μαλλιά αναδείχθηκε νικήτρια και θα κάνει το ξεκίνημά του στη μουσική. 

11) Stereo Soul (X Factor 2016, ΣΚΑΪ / 3η θέση)

Οι Stereo Soul δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του bootcamp του X Factor 2016. Επρόκειτο για ένα εγχείρημα αβέβαια που αν όμως πετύχαινε θα μας χάριζε σπουδαία αποτελέσματα. Και τελικά πέτυχε! Ο Bradley και ο Παναγιώτης έδεσαν από το πρώτο δευτερόλεπτο λες και γνωρίζονταν χρόνια και κάθε εμφάνισή τους στο show ήταν μοναδική. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο singles, ενώ έφτασαν κι ένα βήμα μακριά από την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision φέτος. Αυτό το διάστημα περιμένουμε εναγωνίως το πρώτο τους video clip στο τραγούδι “Ορκίσου” που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

 

+1

PLUS ONE 

TAG [Γιώργος Παπαναστασίου, Γιώργος Δημηνίκος, Χρήστος Ζαχαρόπουλος, Τάσος Γλιάτας] (X Factor 2016, ΣΚΑΪ)

Για το τέλος σας αφήσαμε το νέο boyband του Γιώργου Θεοφάνους με την σφραγίδα της Panik Records. Οι TAG συμπεριλαμβάνονται στην λίστα αυτή καθώς αποτελούνται από τέσσερα αγόρια που συμμετείχαν στο περσινό X Factor και ακόμη κι αν δεν κατάφεραν να φτάσουν πολύ ψηλά, ξεχώρισαν στα μάτια του κοινού και ιδίως σε αυτά του coach τους. Ο κύριος Θεοφάνους τους επέλεξε, τους ένωσε και τους χάρισε και το πρώτο τους single με τίτλο ‘Άσε Με” που ήδη διαγράφει πολύ δυνατή πορεία. 

The post 11+1 καλλιτέχνες που ξεχωρίσαμε μέσα από τα πιο πρόσφατα μουσικά talent shows! appeared first on tralala.gr.



from tralala.gr http://bit.ly/2welqhn
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου