Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Acid Death | Συνέντευξη

Διαβάστε την συνέντευξη που παραχώρησαν οι Acid Death ένα ιστορικό όνομα του ελληνικού ακραίου ήχου με αφορμή την κυκλοφορία του νέου album τους, Hall of Mirrors.

1. Που σας βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την παρουσίαση! Μετά από ένα απόλυτα γεμάτο χειμώνα ξεκινήσαμε σιγα-σιγά να δουλεύουμε νέο υλικό. Βέβαια είναι πολύ-πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε ο,τιδήποτε πάνω σε αυτό. Υπάρχει πολλή δουλειά που μας περιμένει.

2. Θα θέλατε να μας περιγράψετε τι διαδικασία δημιουργίας ενoς κομματιού;

Είναι κάτι που ακολουθείται χρόνια τώρα, ακόμα και από τις πρώτες μέρες ύπαρξης της μπάντας. Συνήθως ένας φέρνει το βασικό σκελετό και όλοι μαζί κόβουμε-ράβουμε μέχρι να έρθει το τελικό αποτέλεσμα. Μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει ακόμα και μέχρι την ώρα της τελικής μείξης του κομματιού.

3. Ποιες μπάντες έχουν επηρεάσει τον ήχο σας;

Οι επιρροές μας προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα μουσικών τάσεων. Σαφέστατα το Death Metal, Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο έχουν τα πρωτεία, αλλά στοιχεία ακόμα και από Jazz/Fusion δε λείπουν. Κάποια ονόματα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε είναι σαφώς οι Death, Coroner, Meshuggah, Carcass και από την άλλη πλευρά Dream Theater, Rush, Tribal Tech…

4. Αν θα σας έλεγα να περιγράφατε τον εαυτό σας ποια θα ήταν αυτή η περιγραφή;

Απλά πράγματα. Progressive Death Metal. Αυτό πρεσβεύουμε χρόνια τώρα άλλωστε.

5. Πόσο εύκολο η δύσκολο είναι για ένα συγκρότημα να ξεχωρίσει μέσα στην πληθώρα ακουσμάτων που υπάρχουν;

Σήμερα πια τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Δεν είναι μόνο η πληθώρα απο μπάντες/καλλιτέχνες που εν δυνάμει μπορεί να συναντήσει κάποιος στα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά είναι και το επίπεδο της δουλειάς που προσφέρει ο καθένας. Κακά τα ψέματα, το επίπεδο και ο ανταγωνισμός έχουν ανέβει κατακόρυφα, περισσότερο ακόμα τα τελευταία χρόνια. Πλέον για να ξεχωρήσεις χρειάζεται να επενδύσεις σε χρόνο και πολλή και σκληρή δουλειά. Χρειάζεται να έχεις καλή παραγωγή, προσεγμένο στίχο και φυσικά πολύ καλή μουσική. Είναι ένας αγώνας συνεχής και επίμονος, που όσο σκληρό και αν ακουστεί, οι δυνατοί θα επιβιώσουν…

6. Νέο Album Hall Of Mirrors. Ποια είναι η θεματολογία του album, και τι θα ακούσουμε;

Το Hall Of Mirrors κυκλοφόρησε το Σεπτέμβρη του 2015, είναι ήδη 8 μήνες στο δρόμο. Ένα album που με μεγάλη μας χαρά το είδαμε να γίνεται αποδεκτό από πολύ κόσμο και να δέχεται θετικά σχόλια από παντού, γεγονός που μας τίμησε ιδιαίτερα. Θεματολογικά βρίσκεται στην τρομακτική/τραγική/σκληρή πλευρά της ζωής, με ιστορίες απλές, καθημερινές που θα μπορούσαν να συμβούν στον καθένα ή και έχουν συμβεί σε κάποιους. Ακόμα και καυστικό σε σημεία θίγοντας συγχρονα θέματα της καθημερινής ζωής, ίσως με έναν τρόπο κάπως επιθετικό, λιγότερο λυρικό, αλλά περισσότερο άμεσο. Μουσικά το album, στα δικά μας μάτια, είναι η λογική εξέλιξη του προηγούμενου, “Eidolon”. Ήχος φρέσκος, σύγχρονος, γεγονός στο οποίο βοήθησε και η συνεργασία μας με τον Foti Benardo ο οποίος ανέλαβε το co-production.

7. Μέσα από αυτήν την πορεία σας τι κρατάτε και τι αφήνετε;

Κρατάμε φυσικά τις καλές στιγμές, πετάμε τις κακές. Μέσα στα χρόνια κάναμε πολλά λάθη που πολλές φορές μας οδήγησαν σε κακές αποφάσεις. Τώρα τρέχουμε να προλάβουμε το χαμένο χρόνο. Αλλά δεν πειράζει! Είμαστε εδώ σε άριστη φόρμα!

8. Ποια άλμπουμ σημάδεψαν την μουσική σaς πορεία;

Πολλά, πάρα πολλά! Σίγουρα τα πρώτα Death Metal albums στις αρχές του 90, μετέπειτα η προοδευτική προσέγγιση των σχημάτων όπως Atheist και Cynic, αργότερα, πολύ αργότερα ο ερχομός του Djent.. Σε κάθε εποχή υπάρχει κάτι που μας εντυπωσιάζει.

9. Κλείνοντας, θα θέλαμε να μάθουμε τι γεύση σας αφήνει μετά από κάποια Live εμφανίσει σας;

Πάντα στο στρές πρίν και πάντα η ευχαρίστηση μετά. Ακόμα και κάτι να έχει πάει στραβά το παραβλέπουμε κρατώντας το βέβαια προς διόρθωση για το επόμενο Live.

Περισσότερα για τους Acid Death στους παρακάτω συνδέσμους:

www.aciddeath.net
Facebook, YouTube, Twitter

Eidolon

Το post Acid Death | Συνέντευξη αναρτήθηκε πρώτη φορά στοMusicPress.



from MusicPress http://ift.tt/1TTgB4e
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου